Ovnsbakte rotgrønnsaker med nakkekoteletter

Lag en enkel og budsjettvennlig middag med ovnsbakte rotgrønnsaker. Denne retten krever minimal innsats – bare bruk en ferdigpakke med rotgrønnsakmiks eller fryste varianter for et sunt måltid. Inkluderer rødbeter, gulbeter, sellerirot, og pastinakk. Flott for en travel hverdag, og du kan velge mellom kylling, fisk, eller nakkekoteletter for variasjon. Enkel å varme opp for et næringsrikt måltid dagen etter.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 750 g rotmiks
  • 2 gulrøtter
  • 0,3 kg små poteter
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 sitron i skiver
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ts tørket timian
  • 2 ss margarin
  • 800 g nakkekoteletter av svin
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen å 200 grader.
  2. Skjær av bein på nakkekoteletter og del kjøttet i 2-3 biter.
  3. Krydre med salt, pepper og tørket timian.
  4. Brun kjøttet godt, på begge sider, i margarin, i en varm panne.
  5. Skrell grønnsakene og potetene og del dem i like store biter. (Om du bruker små poteter trenger du ikke å skrelle eller dele dem).
  6. Ha grønnsakene og potetene i en stor ildfast form.
  7. Bland med krydder, olje og hvitløk.
  8. Legg det stekte kjøttet i formen.
  9. Ha på sitronskiver og hell over buljong.
  10. Sett formen inn i varm ovn.
  11. Bak retten midt i ovnen, på over og undervarme, i ca. 35 minutter, til kjøttet og grønnsakene er møre. Du kan gjerne røre i formen underveis.
  12. Om du ønsker en jevnet saus over retten, heller du kraften over i en liten kjele.
  13. Rør 2 ss maizenna i 1dl kaldt vann og rør dette inn i kraften.
  14. Kok opp og smak til og hell sausen over retten.
  15. Server med et dryss av persille.
Del på Facebook