Ovnsbakte små tomater

Bakte tomater får en nydelig sødme og kraftig aromatisk smak. Perfekt til din halve tallerken med grønt. Du kan også strø over litt reven god og moden ost, så blir dette en nydelig forrett.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g små tomater
  • 1 ts flaksalt
  • frisk basilikum

Fremgangsmåte

  1. Smør en ildfast form med olje. Legg i tomatene. Dryss på flaksalt.
  2. Sett tomatene inn i ovnen på 200°C og stek dem i ca. 10 minutter til skinnet begynner å sprekke.
  3. Dryss gjerne over litt finhakkede urter og pynt med basilikum.
  4. Bakte tomater passer til det meste.
Har du god tid kan du bake tomatene på svakere varme over lenger tid. Jo lenger de står, jo mer smak får de, for eksempel 3-4 timer på 60°C.
Del på Facebook