Pad thai-nudler på mørk tallerken garnert med lime, urter og peanøtter. Spisepinner og små boller i nærheten.

Ingredienser

Pad thai

20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Dette er en frisk og smakfull hverdagsfavoritt. Pad thai er en klassisk thairett full av grønnsaker, nøtter og friske smaker. Lag den vegetarisk med tofu, eller tilsett kylling eller scampi for ekstra protein.

Fremgangsmåte

  1. Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll i kaldt vann. Rør i 1 ts olje, og sett til side.
  2. Varm 2 ss olje i en stor wok eller stekepanne. Stek kylling, scampi eller tofu til det nesten er gjennomstekt. Ta ut og sett til side.
  3. Finhakk hvitløken, kutt løken og gulroten i små biter og finsnitt kinakålen.
  4. Tilsett 1 ss olje i pannen. Ha i hvitløk og løk pannen og stek i et par minutter. Knekk eggene i pannen og rør til de blir som eggerøre. Ha deretter i gulrot og kinakål og stek i 5 minutter.
  5. Lag sausen: Rør sammen alle ingrediensene i en bolle.
  6. Ha nudlene i pannen sammen med sausen. Vend alt godt, så nudlene trekker til seg smaken.
  7. Tilsett kylling/tofu/scampi igjen og rør i 1–2 minutter.
  8. Tilsett bønnespirer og vårløk mot slutten, så de holder seg sprø.
  9. Topp med hakkede peanøtter, litt ekstra bønnespirer og vårløk. Server med limebåter.

Hvor godt likte du oppskriften?