Pad thai

Denne thailandske retten er en vegetarrett, men du kan gjerne tilsette f.eks. reker, scampi eller fisk. Når man woker, er det viktig at du har alle ingrediensene klare, for det går fort når man først setter i gang.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Saus

  • 4 ss limesaft
  • 4 ss ketchup
  • 1,5 ss brunt sukker
  • 0,5 dl soyasaus

Fremgangsmåte

  1. Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll i kaldt vann. Rør i 1 ts olje, og sett til side.
  2. Finhakk hvitløk og chili og skjær vårløk i tynne skiver. Skrell gulrøttene og riv dem grovt.
  3. Pisk eggene og hakk peanøttene grovt.
  4. For å lage sausen blander du limesaft, ketchup, brunt sukker og soyasaus i en bolle.
  5. Varm opp olje i en wok eller stekepanne og tilsett hvitløk og chili. Fres under omrøring i ca. 1 minutt.
  6. Tilsett gulrøtter og fres videre under omrøring i 1 minutt til.
  7. Dytt blandingen med gulrøtter, hvitløk og chili til side og opp langs kanten av pannen og hell eggene i. Rør til du får eggerøre.
  8. Tilsett bønnespirer, vårløk og nudler og bland godt til alt er varmt.
  9. Dryss over peanøtter og hell sausen over.
  10. Server med limebåter.
Del på Facebook