Pai med revne rotgrønnsaker

Å nyte av sesongens råvarer er herlig. Her har vi brukt reven gulrot, sellerirot og kålrot i en deilig pai, men har du andre rotgrønnsaker, så bruk dem. Server gjerne en grønn sprek salat til.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Paibunn

  • 60 g smør
  • 1,5 dl kesam mager
  • 3,5 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss vann

Eggestand

  • 4 egg
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl kesam mager
  • 0,5 dl reven mozzarella
  • salt og pepper

Fyll

Til grønnsakpynten

  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts rapsolje
  • flaksalt

Fremgangsmåte

Bland smør, kesam, mel, salt og vann i en foodprosessor. La maskinen gå i ca. 2 minutter. til deigen er rørt godt sammen.

Legg deigen i kjøleskap i 30 minutter i en plastpose.

Kjevle deigen mellom to bakepapir, bruk gjerne litt mel hvis deigen er litt klissete.

Ha deigen over i en paiform på 26 cm og trykk godt ut i formen, spesielt langs kanten. Skjær av overskuddet med en skarp kniv.

Prikk paideigen med en gaffel, og forstek i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter til paibunnen er gyllen og gjennomstekt.

Lag eggestand og fyll mens paibunnen står i ovnen.

Bland egg, melk, kesam og revet mozzarella. Smak til med salt og pepper.

Legg revne rotgrønnsaker i den ferdige paibunnen. Spar ca. 1 dl av de revne grønnsakene til pynt.

Ha på eggestanden og stek på 180°C i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet.

Paien serveres med resten av de revne rotgrønnsakene som smakes til med sitronsaft, olje og flaksalt.

Del på Facebook