Oppskriftsbilde av panna cotta med friske bringebær servert i dessertglass.

Panna cotta med bringebærsaus

Panna cotta er populær dessert til jul og nyttår – lag bringebærsaus ved siden av, og pynt med ferske bringebær.
Over 60 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2,5 dl lettmelk
  • 3 ss sukker
  • 3 gelatinplater
  • 3,5 dl vaniljeyoghurt (1 lite beger)
  • 0,5 ts vaniljesukker

Til topping

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann 6-7 minutter.
  2. Kok opp melk, sukker og vaniljesukker. Trekk kjelen av platen.
  3. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme melkeblandingen.
  4. Avkjøl til romtemperatur.
  5. Rør inn yoghurt og litt av bringebærene.
  6. Fordel panna cotta i porsjonsglass.
  7. Sett glassene kjølig i minst 2 timer slik at massen stivner.
  8. Vask lime godt. Riv skallet fint og bland med sukker.
  9. Topp panna cottaene med resente av de friske bringebærene og et dryss av limesukker.

Har du andre bær tilgjengelig er det også smakfullt på panna cotta.

Del på Facebook