Oppskriftsbilde av panna cotta med bringebær- og pasjonsfruktsaus servert i glass.

Panna cotta med bringebær og pasjonsfrukt

Nydelig og lettlaget dessert som kan tilberedes i god tid før gjestene kommer. Bærsausen lages av bringebær og pasjonsfrukt, og gir en frisk smak til panna cottaen.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • finrevet skall av 1 sitron
  • 1 dl melk
  • 60 g sukker

Tilbehør

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.

Kok opp 1,5 dl kremfløte og del vaniljestangen på langs og la den koke med.

Tilsett revet sitronskall og melk.

Avkjøl blandingen noe.

Klem vannet ut av gelatinen, legg den i fløtemelken og rør til gelatinen er oppløst.

Sil fløtemelken over i porsjonsformer eller i glass. Avkjøl. La glassene stå kaldt i minst 2-3 timer eller natten over.

Kjør melis og bringebær til det er godt blandet i en mikser.

Del pasjonsfruktene i to og ta ut innholdet.

Bland bringebær og pasjonsfrukt og smak til om det er passe med melis.

Ved servering helles bringebær- og pasjonsfruktsausen over panna cottaen i glassene.

Pynt f.eks. med mynte- eller sitronmelisseblader.

Del på Facebook