Pannekaker med frukt, bær og sjokoladekrem
Disse pannekakene passer godt sammen med friske bær og frukt, ellers kan de lett bli for mektige. Om du ønsker en lettere variant, så dropper du sjokoladekremen og drysser over litt melis i stedet.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
Sjokoladekremen lager du enkelt ved å knekke sjokolade i en bolle. Kok opp kremfløte og 1 ss smør og knekk sjokoladen og legg den opp i kjelen med fløte- og smørblandingen. La stå et par minutter før du rører rundt til all sjokoladen er smeltet. Avkjøl.
Bland sammen hvetemel og salt. Smelt 3 ss smør og pisk egg. Bland det våte med det tørre. Røren kan med fordel stå og svelle 20-30 minutter. Stek tynne fine pannekaker.
Smør et tynt lag sjokoladekrem på hver pannekake og brett i fire. Stek alle pannekakene ferdige og dander på serveringsfatet.
Skrell kiwi og vask bærene. Skjær i fine biter, og ha rikelig med frukt over pannekakene.
Server denne lekre desserten lun.