Pannestekt pastinakk

Pastinakk er vakker og nydelig grønnsak. Mønsteret blir godt synlig når den tykkeste delen skjæres i skiver. Stekt med litt honning og dryss av valnøtter, gjerne servert på grønnkålsalat som her, blir pastinakken en nytelse.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell pastinakkene. Skjær den tykkeste delen i 0,5 cm tykke skiver og resten i staver.
  2. Varm en panne med smør og olje. Stek skiver og staver til de får en god gylden farge på alle sider. Drypp over flytende honning. Rist på pannen. Pastinakkene skal være ganske møre.
  3. Ta ferdigstekt pastinakk ut av pannen og legg i grønnkålen. Rør rundt. Grønnkålen skal bare bli litt blank og varm.
  4. Dryss litt salt og pepper på.
  5. Ha grønnkålen på et serveringsfat og legg pastinakken oppå. 
  6. Dryss valnøtter på før servering.
Del på Facebook