Ingredienser

Panzanella - tomatsalat med brød

20-40 min
1 av 5 om dagen

Lag deg en deilig italiensk klassisk tomatsalat med sprø brødbiter; en panzanella. Det er en smart måte å bruke opp gammelt brød på. Brød og tomater er alltid med, men bruk gjerne fantasien og lag din egen vri. Ingen panzanellaer er like.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Riv opp brødet i biter eller skjær det i terninger.  
  3. Ha brødbitene på en langpanne med bakepapir. Drypp olivenolje over. Ha på litt salt og pepper og vend om. Bak brødbitene i ovnen til de er litt sprø utenpå og myke inni.
  4. Del store tomater i båter, og små tomater i to. Ha de i en bolle og bland med brødbitene og mozarellakulene. Bruker du hel mozarella så river du den i biter.
  5. Bland med basilikumblader, olje og balsamico.
  6. Ha grovkvernet pepper og litt salt på.
  7. Server salaten nylaget.

Finhakket rødløk er også nydelig i en slik salat.

Og om du ønsker så server salaten i halve grove rundstykker. Fjern litt av innmaten og bruk det i salaten. Det er en festlig måte å servere panzanella på. Småvarianter er nydelig på tapasbordet.

Hvor godt likte du oppskriften?