Ingredienser
Panzanella - tomatsalat med brød
20-40 min
1 av 5 om dagen
Lag deg en deilig italiensk klassisk tomatsalat med sprø brødbiter; en panzanella. Det er en smart måte å bruke opp gammelt brød på. Brød og tomater er alltid med, men bruk gjerne fantasien og lag din egen vri. Ingen panzanellaer er like.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader.
- Riv opp brødet i biter eller skjær det i terninger.
- Ha brødbitene på en langpanne med bakepapir. Drypp olivenolje over. Ha på litt salt og pepper og vend om. Bak brødbitene i ovnen til de er litt sprø utenpå og myke inni.
- Del store tomater i båter, og små tomater i to. Ha de i en bolle og bland med brødbitene og mozarellakulene. Bruker du hel mozarella så river du den i biter.
- Bland med basilikumblader, olje og balsamico.
- Ha grovkvernet pepper og litt salt på.
- Server salaten nylaget.
Finhakket rødløk er også nydelig i en slik salat.
Og om du ønsker så server salaten i halve grove rundstykker. Fjern litt av innmaten og bruk det i salaten. Det er en festlig måte å servere panzanella på. Småvarianter er nydelig på tapasbordet.