Pære Belle Helene

Pære Belle Helene

Velsmakende og lettlaget dessert med pærer. Syndig godt med pisket krem, smeltet sjokolade og mandler. Deilig dessert f.eks. til jul.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 modne pærer
  • 0,5 l vann
  • 4 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • saften av 1 sitron
  • 1 mørk kokesjokolade
  • 2 ss konjakk (kan sløyfes)
  • 2 ss hakkede mandler

Fremgangsmåte

  1. Skrell pærene og fjern kjernehusene med en kniv fra blomsterenden. Behold stilken på.
  2. Kok opp vann og sukker. Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene som tilsettes sukkervannet.
  3. Legg pærene i og kok opp. La det trekke til pærene knapt er møre, ca. 10 minutter. Denne tiden kan variere i forhold til hvor modne pærene er.
  4. La pærene avkjøle i laken.
  5. Smelt sjokoladebiter i en liten kjele over vannbad. Tilsett evt. konjakk (eller bruk 2 ss av sukkerlaken) og pisk sammen.
  6. Tørk godt av pærene, og fordel dem i fire porsjonskåler med litt pisket krem i bunnen.
  7. Hell den smeltede sjokoladen over og til slutt hakkede mandler.
  8. Du kan også dele pærene i to og servere dem på desserttallerkner.

 

Vaniljeis smaker også kjempegodt til i stedet for pisket krem.

Del på Facebook