Pære Belle Helene
Velsmakende og lettlaget dessert med pærer. Syndig godt med pisket krem, smeltet sjokolade og mandler. Deilig dessert f.eks. til jul.
Over 60 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Skrell pærene og fjern kjernehusene med en kniv fra blomsterenden. Behold stilken på.
- Kok opp vann og sukker. Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene som tilsettes sukkervannet.
- Legg pærene i og kok opp. La det trekke til pærene knapt er møre, ca. 10 minutter. Denne tiden kan variere i forhold til hvor modne pærene er.
- La pærene avkjøle i laken.
- Smelt sjokoladebiter i en liten kjele over vannbad. Tilsett evt. konjakk (eller bruk 2 ss av sukkerlaken) og pisk sammen.
- Tørk godt av pærene, og fordel dem i fire porsjonskåler med litt pisket krem i bunnen.
- Hell den smeltede sjokoladen over og til slutt hakkede mandler.
- Du kan også dele pærene i to og servere dem på desserttallerkner.
Vaniljeis smaker også kjempegodt til i stedet for pisket krem.