Miljøbilde av vafler med bringebær og pære.

Pærevafler med pæremos

Hva er vel bedre enn duften og smaken av nystekte vafler? Gjør vaflene hakket sunnere ved å bruke grovt mel og revne pærer i røren. Pæremos er nydelig til.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 egg
  • 4 dl lettmelk
  • 2 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl soyaolje
  • 200 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete, fin
  • saften av 0,5 sitron
  • 1 ts malt kanel
  • 2 pærer

Pæremos

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene, unntatt pærene, til en glatt røre.

La røren svelle i minst 20 minutter.

Riv pærene på rivjern og bland inn i røren rett før du skal steke vaflene.

Pæremos:

Kjær pærer og honning forsiktig i en kjøkkenmaskin eller blender. La mosen renne av i en sil om du synes mosen er for vannholdig.

Server nystekte pærevafler med pæremos og et kaneldryss.

Del på Facebook