Mager ostekake med gelétopp og appelsiner - stykke

Frisk påskekake med appelsin

Frisk og kjempegod fruktsalat med appelsin som passer perfekt som påskedessert. En enkel og saftig favoritt som bringer frem de beste smakene av sesongen!
Over 60 min

Ingrediensliste

Bunn

  • 1 plate mørk sjokolade, 70% kakao
  • 2 ss sterk kaffe
  • 5 ss saft fra appelsiner
  • 2 dl havregryn - lett ristet i en tørr panne
  • 8 finhakkede valnøttkjerner

Gelélokk

Ostekrem

  • 3 dl cottage cheese (1 beger)
  • 3 dl kesam vanilje (1 beger)
  • 1 pk gelépulver med appelsinsmak
  • 1 dl appelsinsaft
  • 0,5 dl vann

Fremgangsmåte

 

Slik lager du bunnen:

  1. Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland inn havregryn og valnøtter.
  2. Rør til du får en jevn masse.
  3. Klem massen ut i en kakeform på 24 cm kledd med bakepapir.
  4. Sett bunnen kjølig.
  5. Skjær skallet av appelsinene. Skjær ut fileter eller del i terninger. Ta vare på saften.

 

Slik lager du ostekremen:

  1. Kjør cottage cheese til en glatt masse. Bruk en hurtigmikser eller stavmikser.
  2. Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken).
  3. Bland cottage cheesen med vaniljekesam og geleen.
  4. Hell massen i formen, og sett den kaldt til den har stivnet, minst 1 time.

 

Slik lager du gelélokket:

  1. Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken).
  2. Avkjøl.

 

Slik monterer du kaken:

  1. Når ostemassen har stivnet dekkes den med appelsinfilter eller terninger.
  2. Hell geleen over. Sett kaken kjølig igjen.
  3. Kaken kan med fordel lages i god tid i forveien - gjerne dagen før. Pynt den gjerne med fileter av røde appelsiner.
Del på Facebook