Pasta bolognese

Pasta bolognese er mange barns favoritt, og denne denne enkle bolognesen passer til hele familien. Ha gjerne i litt mer urter og salt om den skal spises av voksne. Er barna skeptiske til grønnsaker? Lag sausen først og mos til den er glatt og bland inn med resten av ingrediensene.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 finhakket løk
  • 2 finhakket gulrøtter
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 200 g karbonadedeig
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ts tomatpuré
  • 4 dl vann
  • 100 g fullkorn pastaskruer eller så mye du ønsker
  • 0,5 ts tørket oregano
  • Litt pepper

Fremgangsmåte

  1. Surr løk og gulrot i oljen til den blir blank og stek kjøttet sammen med grønnsakene.
  2. Tilsett hermetiske tomater og tomatpure, rør rundt og la den putre litt.
  3. Tilsett vann.
  4. Kok spagettien til den er myk.
  5. Spe på med vann dersom det blir for tykt, eller koker tørt. Avslutt med et lite dryss oregano og basilikum, frisk eller tørket - ta det du har.
  6. Tilpass konsistens og biter utifra alder på barnet- bruk en stavmikser og mos maten så mye som ditt barn trenger.

Tilpass konsistens og biter utifra alder på barnet- bruk en stavmikser og mos maten så mye som ditt barn trenger.

Husk at spedbarnsmat har kort holdbarhet, kun to dager i kjøleskap. Frys ned i små porsjoner så har du til senere måltid. Bruk gjerne glass, men husk og avkjøl maten og putt den raskt i fryseren.

Del på Facebook