Pasta bolognese

Pasta bolognese

En skikkelig smaksbombe av en pasta bolognese. Denne sausen blir ekstra god ved å lage en enkel base med freste grønnsaker, en god mengde hakket tomat og bittelitt soyasaus.
20-40 min
2.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g hermetiske tomater - eller passata
  • 2 gulrøtter revet
  • 1 stor løk finhakket
  • 2 stilkselleri (stangselleri) finhakket
  • 2 båter presset hvitløk presset
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g karbonadedeig - eller linser
  • 400 g pasta - gjerne fullkorn
  • 1 ss soyasaus
  • 1 kjøttbuljongterning
  • 4 ss parmesan revet

Fremgangsmåte

  1. Fres løk, gulrot og stangselleri til det blir blankt og lukter godt.
  2. Ha oppi karbonadedeigen. Hakk kjøttdeigen i mindre biter mens du bruner den.
  3. Tilsett finhakket hvitløk og tomatpuré. La det steke i ett minutt for å forsterke smaken.
  4. Hell over de hermetiske tomatene. Rør godt.
  5. Tilsett buljongen, soyasaus, og la sausen koke i ca. 20 minutter. Spe på med 1 dl vann hvis sausen blir for tykk og det kan svi seg i bunnen.
  6. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  7. Sil av pastaen og rør den inn i sausen.
  8. Topp gjerne med litt revet parmesan.
  9. Servér gjerne med en syrlig salat.
Del på Facebook