Ingredienser
Pasta Florentine med spinat og nøtter
Under 20 min
1 av 5 om dagen
Retter som har Florentine i navnet sitt betyr at den inneholder godt med spinat. Dette er en superenkel middag. Grønnkål eller mangoldblader er også godt i pastaretter.
Fremgangsmåte
- Kok pastaen som angitt på pakken. Bruk gjerne fullkornspasta.
- Finhakk hvitløk og sjalottløk. Fres det blankt i olje i varm panne, ca. 2-3 minutter.
- Skjær stilkselleri i tynne skiver.
- Vask og tørk spinaten.
- Ha spinat og stilkselleri i pannen. Rør om og fres til spinaten faller litt sammen. Det går fort.
- Ha på matfløte og litt av pastavannet. Kok opp.
- Smak til med revet muskatnøtt, pepper og evt. litt salt.
- Bland forsiktig med ferdigkokt pasta.
- Server med hakket hasselnøtter og et godt dryss av revet parmesan eller annen fast hvitost.