Ingredienser
Pasta med brokkoli
20-40 min
1 av 5 om dagen
En enkel, rask og kjempegod pastarett med brokkoli og med smaker fra hvitløk, parmesan og valnøtter. God og rimelig middag.
Fremgangsmåte
- Kok pasta som angitt på pakken. Ta vare på pastavannet.
- Del brokkolien i buketter og stilken i staver.
- Legg brokkolien i en sikt og ha den over pastavannet. La brokkolien dampe over pastaen.
- Ta ut fine brokkolibuketter til topping etter ett par minutter. Sett til side.
- La resten av brokkolien dampe til den er mør. Ha den i en bolle.
- Mos med en stavmikser sammen med matfløte og litt av pastavannet.
- Bland inn knust hvitløk og halvparten av osten. Smak til med salt og pepper.
- Ha brokkolisausen over pastaen. Varm opp om nødvendig.
- Dryss finhakket valnøtter, persille og resten av osten over og server.
Matfløten kan fint erstattes med havremelk ved behov. Og parmesan kan byttes med en god norsk hardost.