Pastinakk med gorgonzolasaus

Pastinakk med gorgonzolakrem

Når du steker pastinakk, kommer den deilige pikante søtaktige smaken i grønnsaken fram. Her serverer vi en krem av gorgonzola-ost med bladpersille til. En sprek smårett eller også herlig som en forrett.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Gorgonzolakrem

  • 50 g gorgonzola
  • 2 dl kesam mager
  • Avskjær av pastinakken
  • 2 ss hakket bladpersille
  • Pepper

Fremgangsmåte

  1. Skrell pastinakken. Skjær den i 0,5 cm tykke skiver på langs.
  2. Forvell skivene i lettsaltet vann i ca. 3-4 minutter. Hell av vannet. Tørk og avkjøl.
  3. Vend skivene i sammenpisket egg og deretter i finhakkede valnøttkjerner.
  4. Stek pastinakkskivene i olje.

 

Gorgonzolakrem:

  1. Bland alle ingrediensene med en stavmikser eller hurtighakker til massen har en kremaktig konsistens.
  2. Server nystekte pastinakkskiver med gorgonzolakrem og reddik.

 

Del på Facebook