Ingredienser
Fremgangsmåte
- Varm litt olje i en kjele og fres løk, hvitløk, chili og ingefær.
- Skrell pastinakken. Bruk skrelleren til å lage 10 15 pastinakkbånd. Sett til side. Disse skal stekes for seg selv og brukes til topping.
- Del pastinakken grovt og la det frese med i pannen.
- Ha på grønnsaksbuljong og eplejus. Kok opp. La det småkoke i ca. 10 minutter til pastinakken er mør.
- Mos med en stavmikser.
- Hell på kokosmelk og ha i cayennepepper. Rør rundt og kok opp.
- Smak til med salt og pepper. Juster tykkelsen med mer buljong.
- Varm litt olje i en stekepanne og legg pastinakkbåndene i. Stek dem gylne. Det går fort.
- Ha dem over på et kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Da blir de sprø og fine. Dryss litt salt over.
- Topp suppen med sprøstekte pastinakkbånd og korianderblader.
Ønsker du en sterkere og kraftigere «østenssmak» kan du piske inn 2 ss rød thai curry paste på slutten.