Pastinakksuppe med chili og ingefær

En enkel og velsmakende pastinakksuppe toppet med sprøstekt pastinakk og med en liten eksotisk smak. Du lager den på 1-2-3.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Varm litt olje i en kjele og fres løk, hvitløk, chili og ingefær.
  2. Skrell pastinakken. Bruk skrelleren til å lage 10 15 pastinakkbånd. Sett til side. Disse skal stekes for seg selv og brukes til topping.
  3. Del pastinakken grovt og la det frese med i pannen.
  4. Ha på grønnsaksbuljong og eplejus. Kok opp. La det småkoke i ca. 10 minutter til pastinakken er mør.
  5. Mos med en stavmikser.
  6. Hell på kokosmelk og ha i cayennepepper. Rør rundt og kok opp.
  7. Smak til med salt og pepper. Juster tykkelsen med mer buljong.
  8. Varm litt olje i en stekepanne og legg pastinakkbåndene i. Stek dem gylne. Det går fort.
  9. Ha dem over på et kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Da blir de sprø og fine. Dryss litt salt over.
  10. Topp suppen med sprøstekte pastinakkbånd og korianderblader.
Ønsker du en sterkere og kraftigere «østenssmak» kan du piske inn 2 ss rød thai curry paste på slutten.
Del på Facebook