Pastinakksuppe med chips av pastinakk

Pastinakksuppe med salvie

Pastinakk er en rotgrønnsak som vi gjerne kan bruke mere av. Den gir en utrolig god smak, og denne pastinakksuppen er intet unntak. Og masse naturlig fiber får du på kjøpet, slik som med de fleste rotgrønnsaker.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Garnityr

Fremgangsmåte

  1. Skrell pastinakkene og skjær dem i grove biter.
  2. Skrell sjalottløkene og skjær dem i biter. Rens og knus hvitløken.
  3. Fres alt i olje i en tykkbunnet kjele.
  4. Hell på buljong og melk og kok til pastinakken er mør, ca. 10 minutter.
  5. Mos med en stavmikser til en jevn suppe.
  6. Smak til med pepper, matfløte og sitronsaft og la suppen få et oppkok.
  7. Om den blir for tykk så kan du ha i litt mer buljong.
  8. Lag bånd og skiver av den siste pastinakken. Stek disse og salviebladene i olje i en varm panne. Pynt suppen med dette rett før servering.
Del på Facebook