Peanøttgryte

Peanøttgryte med kylling

Denne deilige peanøttgryten henter inspirasjon fra Vest-Afrika for en tykk og smakfull saus med tomat, gulrot og gresskar. Du kan bytte ut gresskar med mer gulrot utenfor gresskarsesongen, mens kikerter kan erstatte kyllingen for en kjøttfri variant.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Kutt løk i små terninger. Stek løken gylden med litt olje i en kasserolle på medium høy varme.
  2. Kutt gulrot og gresskar i tommeltykke biter og ha i kasserollen med løken.
  3. Press hvitløk oppi kasserollen og stek et minutt.
  4. Rør inn tomatpuré og peanøttsmør.
  5. Ha så oppi tomat, vann og buljong. Kok opp og la gryten små koke uten lokk til grønnsakene er møre (ca 20-25 minutter).
  6. Skjær kyllingfileten i store biter og ha oppi gryta. La den putre til kyllingen er gjennomkokt (ca. 5-10 minutter). Hvis gryta blir for tykk kan du spe på med litt ekstra vann.
  7. Finhakk peanøtter.
  8. Servér peanøttgryten i skåler alene, eller med fullkornsris eller en frisk salat.
  9. Topp med koriander og finhakkede peanøtter.
Del på Facebook