Persillerotsuppe med sprøstekte persillerotstrimler

Fyldig og smaksrik suppe med persillerøtter og sjalottløk toppet med sprøstekte persillerotstrimler. Du lager den på 1-2-3. Kutt kok mos.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell persillerøttene. Lag strimler med en ostehøvel. Legg i vann. De skal stekes og brukes til topping.
  2. Skjær resten i grove biter.
  3. Skrell sjalottløken og skjær den i biter.
  4. Kok alt i buljong og melk til de er møre, 5-7 minutter.
  5. Mos med en stavmikser til en jevn suppe.
  6. Smak til med salt, matfløte og sitronsaft og la suppen få et oppkok.
  7. Mens suppen koker: hell vannet av persillerotstrimlene og tørk dem med et kjøkkenpapir.
  8. Varm olje i en stekepanne og stek strimlene sprø. Legg dem på et kjøkkenpapir. Dryss salt over.
  9. Topp suppen med sprøstekte persillerotstrimler og et dryss av finhakket persille.
Del på Facebook