Pizza med blomkål og aromasopp
Sesongens råvarer kan mer enn gjerne brukes på pizza. Her spiller blomkål hovedrollen, og den vil garantert falle i smak.
Over 60 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
- Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, minst 1 time.
- Elt deigen og kjevle den tynt ut. Ha den over på et stekebrett med bakepapir.
- Sett ovnen på 230 grader.
- Skjær rødløk i skiver.
- Fjern stilken på blomkålen og del den i buketter og deretter i skiver. Det som blir igjen av blomkålen deler du i fine biter til smuler. De skal også på pizzaen.
- Skjær aromasoppen i skiver og stek den raskt i varm panne. Ha på litt salt.
- Spre pizzasaus på deigen. Ha på revet ost. Spar litt til å ha på toppen om du ønsker.
- Ha på rødløk, blomkålsmuler og til sist pene blomkålskiver og aromasoppen. Dryss evt litt av osten på toppen.
- Frisk rosmarin drysses på de siste 5 minuttene av steketiden.
- Det er viktig med høy varme for å få en fin sprø bunn. Om pizzaen ser ferdig ut men bunnen trenger litt mer steketid, sett pizzaen på nederste rille de siste minuttene.