Pizza med blomkål og aromasopp

Sesongens råvarer kan mer enn gjerne brukes på pizza. Her spiller blomkål hovedrollen, og den vil garantert falle i smak.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Pizzadeig

  • 0,5 pk gjær eller 1 ts tørrgjær
  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 300 g hvetemel

Topping

Fremgangsmåte

  1. Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
  2. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, minst 1 time.
  3. Elt deigen og kjevle den tynt ut. Ha den over på et stekebrett med bakepapir.
  4. Sett ovnen på 230 grader.
  5. Skjær rødløk i skiver.
  6. Fjern stilken på blomkålen og del den i buketter og deretter i skiver. Det som blir igjen av blomkålen deler du i fine biter til smuler. De skal også på pizzaen.
  7. Skjær aromasoppen i skiver og stek den raskt i varm panne. Ha på litt salt.
  8. Spre pizzasaus på deigen. Ha på revet ost. Spar litt til å ha på toppen om du ønsker.
  9. Ha på rødløk, blomkålsmuler og til sist pene blomkålskiver og aromasoppen. Dryss evt litt av osten på toppen.
  10. Frisk rosmarin drysses på de siste 5 minuttene av steketiden.
  11. Det er viktig med høy varme for å få en fin sprø bunn. Om pizzaen ser ferdig ut men bunnen trenger litt mer steketid, sett pizzaen på nederste rille de siste minuttene.
Del på Facebook