Ingredienser
Fremgangsmåte
- Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
- Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, minst 1 time.
- Elt deigen og kjevle den tynt ut.
- Sett ovnen på 230 grader.
- Vask og tørk grønnsakene.
- Del brokkolien i 0,5 cm tykke skiver, aspargesen i 2-3 biter og vårløk i tykke skiver. Spar en asparges til pynt.
- Ha pizzasaus på deigen. Fordel osten over. Om du ønsker kan du spare litt ost for å ha på toppen av grønnsaken. Legg grønnsakene på. Dryss over halvparten av timian.
- Stek pizza på sterk varme, midt i ovn, til den er ferdig. Tynn bunn og sterk varme gir den sprøeste pizzaen. Beregne en steketid på 15 - 20 minutter.
- Lag bånd med en ostehøvel av aspargesen du har spart.
- Server pizzaen nylaget, med tynne bånd av asparges og et dryss av frisk timian.
- Salat er alltid godt ved siden av.
Om du ønsker deigen grovere, kan du bytte ut litt av hvetemelet med grovbaktsmel. Da vil deigen gjerne kreve litt lenger hevetid.