Pizza med brokkoli og asparges

Pizza kan varieres i det uendelige, men bruk gjerne sesongens norske varer på pizzaen. I pizzaen vår har vi på brokkoli og grønn asparges, krydret med litt vårløk og timian.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Pizzadeig

  • 0,5 pk gjær eller 1 ts tørrgjær
  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 300 g hvetemel

Topping

Fremgangsmåte

  1. Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
  2. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, minst 1 time.
  3. Elt deigen og kjevle den tynt ut.
  4. Sett ovnen på 230 grader.
  5. Vask og tørk grønnsakene.
  6. Del brokkolien i 0,5 cm tykke skiver, aspargesen i 2-3 biter og vårløk i tykke skiver.  Spar en asparges til pynt.
  7. Ha pizzasaus på deigen. Fordel osten over. Om du ønsker kan du spare litt ost for å ha på toppen av grønnsaken. Legg grønnsakene på. Dryss over halvparten av timian.
  8. Stek pizza på sterk varme, midt i ovn, til den er ferdig. Tynn bunn og sterk varme gir den sprøeste pizzaen. Beregne en steketid på 15 - 20 minutter.
  9. Lag bånd med en ostehøvel av aspargesen du har spart.
  10. Server pizzaen nylaget, med tynne bånd av asparges og et dryss av frisk timian.
  11. Salat er alltid godt ved siden av.

Om du ønsker deigen grovere, kan du bytte ut litt av hvetemelet med grovbaktsmel. Da vil deigen gjerne kreve litt lenger hevetid.

Del på Facebook