Pizza med ruccula, tomater og spekeskinke

En lur kjøreregel når du har pizza til middag - er å fylle halve tallerkenen med grønnsaker. Her en deilig pizza med tomater, rucculasalat og spekeskinke og en grønn frisk salat til. Smaker godt og ser godt ut.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Pizzadeig

  • 0,5 pk gjær eller 1 ts tørrgjær
  • 2 dl lunkent vann vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 300 g hvetemel

Topping

  • 2 dl pizzasaus
  • 100 g revet hvitost
  • 50 g parmesan
  • 6 skiver spekeskinke (60 g)
  • 0,5 pk ruccula
  • 4 tomater delt i to

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 230 grader.
  2. Vask og tørk grønnsakene.
  3. Ha pizzasaus på pizzabunnen.
  4. Fordel den hvite osten over.
  5. Stek pizza på sterk varme, midt i ovn, til den er ferdig. Tynn bunn og sterk varme gir den sprøeste pizzaen.
  6. Vask og tørk rucculasalaten. Ha den på pizzaen sammen med tomater, spekeskinke, og flak av parmesanost.
  7. Server pizzaen med en blandet salat på halve tallerken.
Du kan bytte ut parmesan med en god norsk hardost.
Del på Facebook