Pizza quatro

Ikke alle liker den samme toppingen på pizzaen, så her har vi laget en med fire forskjellige. Du kan enten lage hele pizzaen med en av toppingene, eller du kan gjøre som oss; dele i fire.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • Grov pizzabunn:
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl sammalt rug, fin
  • 0,5 dl hvete, helkorn
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss soyaolje
  • 4 dl vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 g Fyll:
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 rødløk
  • 0,5 rød paprika
  • 3 båter hvitløk
  • 2 dl revet hvitost
  • 1 ss hakket frisk oregano
  • 2 ts sukker

Fremgangsmåte

Varm opp vannet til bunnen til det er fingervarmt. Løs opp gjæren i vannet. Bland vann, gjær og olje og tilsett resten av det tørre.

Kna deigen til den er fast og fin. Strø over litt mel og sett deigen til heving i minst 30 minutter.

Ta deigen ut og kjevle den direkte ut på bakepapir og legg pizzabunnen på en stekeplate.

Rens løk og skjær den i tunne skiver, rens hvitløk og finhakk den. Skjær paprika i strimler.

  1. Fres løk og hvitløk i smør i en panne til den er blank og myk. Dryss over litt sukker.
  2. Hell væsken av tomatene og fordel de hakkede tomatene over pizzabunnen. Legg over den stekte løken, paprikaen og den hakkede friske oreganoen.
  3. Ha på ost og stek pizzaen ved 200°C midt i ovnen i ca. 10 minutter.

 

På bildet har vi laget èn pizza med fire forskjellig fyll. Tips til fyll:

Gul squash, vårløk og biffkjøtt.

Løk, tomat og chorizopølse.

Sjampinjong, løk og stekt karbonadedeig.

Husk å fylle halve tallerken med grønnsaker, da blir måltidet sunnere og mer fargerikt.

 

 

Del på Facebook