Plommekake på hvitt fat

Plommekake

Plommer er kanskje best å spise som de er, men av og til ønsker vi variasjon. Bak en deilig plommekake og server den til kaffen eller som dessert. Bak flere og frys ned til siden.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 2 dl brunt sukker
  • 10 plommer
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 egg
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl finmalte mandler

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180°C.
  2. Bruk en kake- eller paiform. Smør den med litt smør før du legger i bakepapir (slik at det fester seg).
  3. Smelt 2 spiseskjeer med smør og hell i formen på bakepapiret. Dryss over 3 spiseskjeer av det brune sukkeret.
  4. Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene i formen med skinnsiden ned.
  5. Ha resten av smøret, resten av det brune sukkeret og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør i noen sekunder.
  6. Tilsett et egg av gangen og rør godt mellom hver gang.
  7. Tilsett mel og finmalte mandler og kjør igjen.
  8. Stek kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl.

Kaken smaker nydelig med litt vaniljekesam eller is til.

Del på Facebook