Pommes Anna

Pommes Anna

Dette er en populær fransk potetklassiker. Det er mange måter å lage Pommes Anna på, men felles for alle er tynne skiver med poteter og klarnet, smeltet godt smør. Her har vi brukt hvitløk og timian i smøret for ekstra god smak. Et dryss med parmesan mellom lagene er også å anbefale. Denne varianten er nydelig og sprø da den er stekt på begge sider. Pommes Anna vil garantert gi et løft til de fleste middagsretter.

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 190 grader.
  2. Smelt smør i en liten kjele, på svak varme.
  3. Tilsett timiankvister og hvitløk. La det stå på svak varme ett par minutter.
  4. Trekk kjelen til side og la smøret hvile en stund. Da vil melkepartiklene synke til bunns. Bruk en liten øse til å ta ut det klarede smøret. Bunnfallet skal ikke med.
  5. Skrell potene og skjær dem i tynne skiver med en skarp kniv, ostehøvel eller mandolin.
  6. Ha potetskivene, klarnet smør, salt og pepper i en bolle. Bland godt sammen. Spar 2 ss av smøret til steking av potetene.
  7. Ha litt klarnet smør i en varm stekepanne som tåler å stå i ovnen. Legg potetskivene utover, lagvis. Dryss parmesan mellom lagene. Ikke rør i potetene. Potetene får nå en fin farge på den ene siden.
  8. Sett en tallerken oppå potetene slik at det blir press på dem. Dette gjøres for å få potetene til å henge godt sammen.
  9. Hvelv potetkaken over på tallerkenen etter 5-6 minutter, og skyv kaken tilbake i pannen.
  10. Stek videre på den andre siden. Sett tallerkenen oppå igjen.
  11. Sett pannen inn i varm ovn og etterstek i 20-30 minutter, til potetene virker helt møre.
  12. Hvelv den ferdige potetkaken over på et serveringsfat eller en fjøl.
  13. Skjær potetkaken i stykker. Dryss på timianblader og server Pommes Anna varm.
  14. Pommes Anna kan gjerne lages på forhånd og varmes i ovn rett før servering.

 

En enklere måte å lage pommes Anna på er å klemme poteteneskivene, som er blandet med klarnet smør, godt ned i en smurt ildfast form eller små porsjonsformer. Steke dem i ovnen på 190 grader, til potetene har fått en gylden fin farge på toppen og virker gjennomstekt.
Del på Facebook