Pommes frites

Pommes frites

Den beste pommes frites lager du selv. Det er enkelt, de steker seg selv i ovnen. Server pommes frites som garnityr eller som den beste snacks. Lag nok. De får fort unna. Kokefaste poteter som Asterix, Folva eller Beate egner seg ekstra godt.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 store, kokefaste poteter
  • 4 ss solsikkeolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 ts paprikapulver
  • 1 ss maisstivelse (maizena) (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrell potetene.
  2. Skjær dem i staver (ca. 1 cm. tykke)
  3. Skyll stavene godt i kaldt vann. De kan gjerne ligge i kaldt vann i en times tid. Da får du ut litt stivelse noe som bidrar til at de blir sprø.
  4. Hell av vannet og tørk stavene godt.
  5. Ha stavene utover på et stekebrett med bakepapir.
  6. Om du bruker melne poteter kan du nå drysse 1 ss maizennamel over stavene og blande godt. Dette for å få de ekstra sprø.
  7. Bland olje, salt og pepper og paprikapulver. Bruk gjerne annet ønskelig krydder.
  8. Ha det over potetstavene og bland det godt.
  9. Stek stavene på 220 grader midt i ovnen med varmluft i 25-30 minutter. 
  10. Etter 10 minutter kan du ta brettet ut og vende litt på stavene så de får fin farge på alle sider. De skal være sprø uten på og myke inni. Følg med, alle ovner er forskjellige.
  11. Server pommes frites som tilbehør til middag eller som en egen snacks.
Del på Facebook