Potetbrød

Poteter gir en fin smak på brødbaksten og bidrar til at de blir saftige og ekstra gode og holdbare. Kok litt godt med poteter neste gang du har det til middag. Kalde kokte poteter er supre i bakverk.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g poteter (kokt, skrelt og moset)
  • 2 dl romtemperert melk
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 dl vann
  • 3 ss olje
  • 0,3 pk gjær - fersk eller tørr
  • 3 ss havregryn
  • 3 dl hvetemel
  • 1 dl sammalt rug, grov
  • 2 ts salt

Fremgangsmåte

Dette blir to små brød.

  1. Kok poteter med skallet på. Skrell og mos dem. Avkjøl litt.
  2. Rør ut gjæren i romtemperert melk og hell det over potetmosen i en bakebolle.
  3. Bland inn resten av ingrediensene mens kjøkkenmaskinen går. La maskinen elte deigen i sakte fart til du har passe fast deig som slipper bollen. Juster med mer mel eller fuktighet om nødvendig.
  4. Om du ikke har maskin kan du varme melken litt (ikke mer enn 30 grader) før du har i gjæren. Da får du ønsket effekt av gjæren. Ellers samme framgangsmåte. Kna deigen godt for hånd.
  5. Sett deigen til heving under plast, minst en time. Heves til dobbelt størrelse.
  6. Ta deigen ut av bakebollen og del i to. Rull hvert emne til en pølse.
  7. Legg dem rett på bakepapir på en bakeplate eller ha deigen over i smurte brødformer.
  8. Etterhev i ca. 30 minutter.
  9. Stek brødene på 200 °C i 40-45 minutter på nederste rille. For en gyllen overflate på potetbrødet, kan du pensle med et sammenpisket egg før steking.
  10. Avkjøl brødet på rist så det blir sprøtt og godt utenpå.
  11. Brødene er fine å fryse. Da er det lurt å stikke små hull med gaffel i skorpen så unngår du at skorpen faller av ved tining.
Sist oppdatert fredag 23. januar 2015
Legg til på Min side
Del på Facebook