Potetlefser med pesto og bakte grønnsaksskiver
Ingrediensliste
Lefser (lomper)
- 1 kg potet
- 1 ts salt
- 3 dl hvetemel
Pesto
- 50 g pinjekjerner
- 1 potte frisk basilikum
- 4 båter hvitløk
- 50 g grovrevet parmesan
- 2 dl olivenolje (prøv deg frem)
- smak til med salt og pepper
Grønnsaksskiver
- 1 grønn squash i skiver på langs
- 1 aubergine i skiver på langs
Fremgangsmåte
Lefser:
Kok potetene med skallet på før de skrelles og moses sammen med salt. Bland inn hvetemel. Jo mindre mel som brukes, jo bedre blir lefsene. Del opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver - ca. 20 cm i diameter. Stek lefsene i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lefsene oppå hverandre og dekk dem med et håndkle e.l.
Pesto:
Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en masse. Spe med olje til en passe tykk pesto. Smak til med salt og pepper.
Squash- og aubergineskiver:
Skjær squashen og auberginen i 1 cm tykke skiver på langs. Pensle skivene med olje på begge sider. Kle en langpanne med bakepapir og legg på skivene. Grill dem øverst i ovnen i ca. 5 minutter på hver side med grillelementet i ovnen. Pass godt på så ikke skivene blir brent. Slå av grillelementet og senk temperaturen i ovnen til 200°C og stek videre i 5-6 minutter. Avkjøl på et kjøkkenpapir, e.l.
Smør lefsene med pesto og dekk dem med de grillede grønnsaksskivene. Rull sammen lefsene. La rullene hvile litt i kjøleskapet før du skjærer dem i skiver. Stikk en tannpirker, e.l. i hver rull og anrett dem på fat med snittflaten opp.