Potetsalat med rødløk og kikerter
Deilig potetsalat som både er mettende og god med de stekte potetbåtene. Rødløk, vårløk og hvitløk setter en ekstra god smak.
Under 20 min
2 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 225 grader C.
- Vask potetene godt og del dem i båter. Bland dem med olje.
- Fordel potetbåtene ut over en stekeplate med bakepapir. Strø på salt og stek dem midt i ovnen i ca. 25 minutter til de har fin farge og er gjennomstekte.
- Skyll kikertene godt i rennende kaldt vann, og la dem renne godt av.
- Vask, skrell og skjær vårløk og rødløk i tynne ringer.
- Legg de bakte potetbåtene på et serveringsfat og bland med kikerter, tomater i båter og smuldret fetaost. Topp salaten med løk og ruccula.
- Pisk sammen eddik, olje og sennep til dressingen. Tilsett salt, pepper og finhakket hvitløk.
- Hell dressingen over salaten eller server dressingen ved siden av.
- Server den som tilbehør f.eks. til spekemat eller som en egen rett alene.