Et stykke rabarbrapai på lilla tallerken

Rabarbrapai med vaniljekrem

En kjempegod pai med frisk rabarbra og deilig vaniljekrem som kan serveres både som dessert og som kake. Vanedannende!
40-60 min

Ingrediensliste

Paideig

  • 150 g smør
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 1 eggeplomme
  • 3 ss kaldt vann

Fyll

  • 4 stilker rabarbra
  • 1 ss potetmel
  • 3 dl sukker
  • 3 dl ferdig vaniljekrem

Fremgangsmåte

  1. Smuldre sammen smør, mel og sukker raskt i en foodprosessor. Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens.
  2. Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time. 
  3. Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen.
  4. Prikle skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter. 
  5. Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i 2-3 cm. lange biter.
  6. Dryss på potetmel og sukker.
  7. Ha vaniljekrem i bunnen før rabarbraen legges over. 
  8. Stek paien ved 200 grader i ca. 30-40 minutter.
Del på Facebook