Oppskriftsbilde av råkostsalat med appelsin servert i en bolle.

Råkostsalat med appelsin

En råkost med appelsin er herlig sprø og deilig å servere f.eks. til fisk eller fiskekaker til middag. Den friske dressingen med sitron setter prikken over i'en.
Under 20 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • saften av 1 sitron
  • smak til med sukker

Fremgangsmåte

  1. Bland revne gulrøtter og finsnittet fennikel og rødløk i en bolle.
  2. Skrell appelsinene og skjær ut båter - gjerne uten hinnene.
  3. Rør sammen dressingen og vend den i grønnsakene eller server den i en skål ved siden av.
  4. Strø på hakkede valnøttkjerner ved servering.

 

Et godt tips er å fylle halve tallerkenen med grønt til alle måltider. Tenk en 50/50 fordeling av tallerkenen, der den ene halvparten er fylt med grønnsaker, frukt og bær.
Del på Facebook