Ratatouille med squash, paprika og tomater

Ratatouille

Ratatouille er en tradisjonell vegetarisk grønnsaksgryte fra Provence i Frankrike, med ingredienser som aubergine, squash, løk og tomater. Server ratatouille som en fargerik side til både fisk og kjøtt, og fyll halve tallerkenen for en sunn middag.
Under 20 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skyll, rens og del opp grønnsakene.
  2. Varm oljen i en vid kjele eller stor panne.
  3. Tilsett løk og hvitløk og surr til løken er myk og blank.
  4. Tilsett resten av ingrediensene. 
  5. La retten surre ved svak varme i 10-15 minutter til grønnsakene er møre.
  6. Smak eventuelt til med mer pepper.

Et godt tips er å fylle halve tallerkenen med grønt til alle måltider. Tenk en 50/50 fordeling av tallerkenen, der den ene halvparten er fylt med grønnsaker, frukt og bær.
Del på Facebook