Ratatouille med squash, paprika og tomater

Ratatouille

Ratatouille er en tradisjonell vegetarisk grønnsaksgryte fra Provence i Frankrike, med ingredienser som aubergine, squash, løk og tomater. Server ratatouille som en fargerik side til både fisk og kjøtt, og fyll halve tallerkenen for en sunn middag.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skyll, rens og del opp grønnsakene.
  2. Varm oljen i en vid kjele eller stor panne.
  3. Tilsett løk og hvitløk og surr til løken er myk og blank.
  4. Tilsett resten av ingrediensene. 
  5. La retten surre ved svak varme i 10-15 minutter til grønnsakene er møre.
  6. Smak eventuelt til med mer pepper.

Et godt tips er å fylle halve tallerkenen med grønt til alle måltider. Tenk en 50/50 fordeling av tallerkenen, der den ene halvparten er fylt med grønnsaker, frukt og bær.
Del på Facebook