Glazed Ribbe asiatisk

Asiatisk ribbe med glaze

Forvandle dine ribberester til et eksotisk måltid med denne enkle oppskriften på ribbe i asiatisk glaze. Servert med en frisk og knasende kålsalat med epler, er dette en perfekt måte å bruke opp rester på. Denne retten kan enkelt tilpasses ved å legge til dine favorittgrønnsaker eller ved å blande inn ferdigkokte nudler for et mer mettende måltid.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Glaze

Kålsalat

Fremgangsmåte

  1. Ha ingrediensene til glazen i en kjele.
  2. Kok opp og rør rundt. La det putre til sukkeret er oppløst.
  3. Ta av svoren på ribbebitene. (Sprø svor finhakkes og brukes som topping!)
  4. Skjær ribberestene i biter.
  5. Ha ribbebitene i glazen.
  6. Kok opp og rør rundt.
  7. Ha i vårløken.
  8. Finsnitt kålen og bland med limesaft. Du kan gjerne kna kålen litt, da blir den ekstra mør.
  9. Finsnitt gulrot og eple og bland med kålen.
  10. Legg kålsalaten på tallerken og ha på «glazed ribbebiter».
  11. Server med et dryss av sesamfrø, en limebåt, noen korianderblader og finhakket sprø ribbesvor.
Bruk det du ønsker av grønnsaker. Om du ønsker kan du varme grønnsakene i glazen, sammen med ribbebitene. For å drøye retten kan du blande inn ferdigkokte nudler. Det funker også. For ekstra smak på glazen kan du bruke sitrongress som du banker litt og koker med i glazen.
Del på Facebook