Oppskriftsbilde av rødbete- og kålrotsalat servert i dyp tallerken.

Rødbete- og kålrotsalat

Det er fantastisk å bruke rotgrønnsaker i salat. Her har vi brukt bakte terninger av rødbete og kålrot, og sammen med brødkrutonger og litt hvit geitost så blir det en mettende og kjempegod salat du gjerne kan servere til middag.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 250 g rødbeter
  • 250 g kålrot
  • 100 g chevre (hvit geitost)
  • 40 g brødkrutonger
  • frisk timian
  • rapsolje eller olivenolje
  • flaksalt
  • nykvernet pepper

Brødkrutonger

  • 1 skive landbrød (helst gårsdagens)
  • 2 ss smaksnøytral olje

Fremgangsmåte

Skjær eller riv brød i små terninger. Stekes til de er gylne og sprø i stekepanne med olje.

Skrell og skjær rødbeter og kålrot i terninger på 2x2 cm. Legg i ildfast form og ha over 3 ss olje og litt flaksalt.

Bakes i ovnen på 200°C i 10 minutter eller til rotgrønnsakene er møre.

Legg grønnsakene over på serveringsfat og riv over osten. Ha på krutongene.

Pynt med frisk timian og topp salaten med litt olje og nykvernet pepper.

Del på Facebook