Rødbetartar på gulbetecarpaccio

Rødbetetartar

Retten vår har egentlig ikke noe med tartar å gjøre. Her har vi brukt bakte rødbeter og gulbeter, mens i en klassisk tartar består av rått kjøtt eller fisk. Verd å prøve.

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Bak de uskrelte betene i ovnen på 180 °C til de er møre.
  2. Skrell betene.
  3. Skjær rødbetene i små terninger og gulbetene i tynne skiver.
  4. Finhakk gressløken.
  5. Bland rødbeteterninger med gressløk, limesaft og salt og pepper.
  6. Dander tynne skiver av gulbeter på fire tallerkener, og ha rødbeteblandingen i midten.
  7. Lag en fordypning i rødbeteterningene og legg på en eggeplomme.
  8. Strø over ristede kapers og pinjekjerner.
  9. Serveres som forrett eller liten kveldsrett.
Del på Facebook