Rødkålsalat med eple, persimon og purre

En nydelig råkostsalat med fruktig innslag. Passer ypperlig til jul. Eple, purre og persimon er en super smakskombinasjon. Salaten gjør seg like godt som krans på en julebuffet, som til en middag med ribbe, stek eller annet kjøtt.
Under 20 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Del kålen i båter og fjern den tykkeste delen av margen. Finsnitt kålen. Bruk gjerne en mandolin om du har.
  2. Vask og fjern stilken på persimon. Skjær frukten i skiver og skjær ut stjerner med en pepperkakeform om du ønsker. Resten av frukten skjærer du i terninger.
  3. Skyll og finsnitt purren.
  4. Skjær eplene i tynne skiver.
  5. Bland alt sammen. Spar stjernene til topping.
  6. Om du ønsker denne salaten som en krans på et fat kan du ta en liten bolle å sette opp ned på midten av fatet og fylle på med salat rundt. Eller server i en vid bolle. Stjernene kan ligge på topp om du vil.
  7. Rør sammen ingrediensene til dressingen og fordel den over salaten.
  8. De grovhakkede valnøttene drysses over like før servering.

 

Tips: her kan du lese mer om persimonfrukten, som finnes i flere varianter, som kaki og sharon: https://www.frukt.no/ravarer/frukt/sharon/

Del på Facebook