Rognebær- og eplegelé

Hjemmelaget gelé av rognebær og epler er kjempegodt på brødskiva eller som alternativ til tyttebær ved siden av kjøttkakene eller viltkjøttet, eller som pålegg på brødskiven.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 l rognebær
  • 1 l syrlige eple skåret smått opp
  • 8 dl vann
  • 800 g sukker pr. liter silt saft

Fremgangsmåte

Skyll rognebær godt.

Skyll, rens og skrell eplene og skjær dem i biter. Skall og kjernehus kan være med.

Ha rognebær og epler i en kjele. Tilsett vann og varm opp langsomt til det koker. La det trekke over svak varme til rognebærene har skiftet farge og eplene er møre. Pass på at det ikke koker slik at eplene moser seg. Da blir geleen uklar.

Sil fra saften, mål den opp og hell den over i en kjele. Gi et nytt oppkok og la saften koke i ca. 5 minutter.

Ha sukkeret i - litt om gangen - og rør til alt sukker er oppløst. Sukkermengden bestemmer hvor mange liter silt, sur saft du har målt opp. La geleen koke i ca. 15 minutter. Skum av underveis.

Ta geleprøven ved å legge en spiseskje gele på en kald asjett. Avkjøl litt i kjøleskap om geleen er varm. Dra en skje igjennom. Om sporet etter skjeen ikke samler seg, er geleen ferdig.

Fyll geleen på varme og sterile glass. Skru til lokket.

Oppbevares mørkt og kjølig.

Del på Facebook