Romescosaus

Romescosaus

Denne spansk-inspirerte sausen funker til nesten alt! Perfekt som saus til fisk, kjøtt og stekte grønnsaker, eller som en smakfull dip til ostesmørbrød, tapas eller sprø snacks. Romescosausen holder seg ca. en uke i kjøleskapet i en lufttett boks.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme
  2. Kutt av stilken på paprikaen og fjern frøene.
  3. Ha paprikaen og cherrytomater på et brett med bakepapir. Dryss over litt stekeolje og en klype salt. Bak i ovnen til grønnsakene blir gylne i kantene (ca. 20-25 minutter.
  4. Ha grønnsakene i en blender med finhakka hvitløk, soltørka tomat og ristede mandler (du kan også bruke andre nøtter). Kjør det til en tjukk masse før du har oppi olivenoljen og vann. Blend til du har en tykk saus.
  5. Servér som dip, eller som saus med fisk eller kjøtt.
Del på Facebook