Rosenkålsalat med eple, mandler og granateple

Finsnittet rosenkål er godt egnet til salat. Sammen med sprø epler og en snerten sennepsdressing blir dette en deilig variant med mye smak.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g rosenkål
  • 2 eple
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 50 g frisk grønnkål

Mild sennepsdressing

  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1,5 ts flytende honning
  • salt og nykvernet pepper

Pynt

  • 1 granateple
  • fryste tyttebær

Fremgangsmåte

  1. Skyll rosenkålen og fjern evt. de ytterste bladene. Skjær av bunnen og finsnitt rosenkålen med en skarp kniv.

  2. Skyll eplene og skjær dem i små terninger.

  3. Skyll og finhakk persille.

  4. Fjern den grove stilken på grønnkålen og riv bladene i mindre biter. Skyll og rist vannet av grønnkålen. Du kan gjerne massere grønnkålen litt. Da blir den ekstra mør.

  5. Bland rosenkål, grønnkål, epler og persille sammen i en bolle.

  6. Rør olivenolje, sitronsaft, sennep og honning sammen i en liten bolle og smak til med salt og pepper.

  7. Bland sennepsdressingen godt sammen med kålsalaten og la den trekke kjølig i ca. 30 minutter.

  8. Rist mandlene lett i smør i en panne. Tilsett honning og salt og la mandlene steke videre i ca. 2 minutter, til de er gylne. Avkjøles på bakepapir.

  9. Del granateplet i to og pirk ut kjernene.Strø granateplekjerner, tyttebær og de honningstekte mandlene over salaten og server.

Sist oppdatert 25. november 2019
Liker 0
Legg til på Min side
Del på Facebook