Rosenkålsalat

Rosenkålsalat med eple, mandler og granateple

Finsnittet rosenkål er godt egnet til salat. Sammen med sprø epler og en snerten sennepsdressing blir dette en deilig variant med mye smak.
40-60 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Mild sennepsdressing

  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1,5 ts flytende honning
  • salt og nykvernet pepper

Honningstekte mandler

  • 100 g grovhakkede mandler
  • 1 ss smør
  • 2 ss flytende honning
  • 0,5 g flaksalt

Pynt

Fremgangsmåte

  1. Skyll rosenkålen og fjern evt. de ytterste bladene. Skjær av bunnen og finsnitt rosenkålen med en skarp kniv.

  2. Skyll eplene og skjær dem i små terninger.

  3. Skyll og finhakk persille.

  4. Fjern den grove stilken på grønnkålen og riv bladene i mindre biter. Skyll og rist vannet av grønnkålen. Du kan gjerne massere grønnkålen litt. Da blir den ekstra mør.

  5. Bland rosenkål, grønnkål, epler og persille sammen i en bolle.

  6. Rør olivenolje, sitronsaft, sennep og honning sammen i en liten bolle og smak til med salt og pepper.

  7. Bland sennepsdressingen godt sammen med kålsalaten og la den trekke kjølig i ca. 30 minutter.

  8. Rist mandlene lett i smør i en panne. Tilsett honning og salt og la mandlene steke videre i ca. 2 minutter, til de er gylne. Avkjøles på bakepapir.

  9. Del granateplet i to og pirk ut kjernene. Strø granateplekjerner, tyttebær og de honningstekte mandlene over salaten og server.

Et godt tips er å fylle halve tallerkenen med grønt til alle måltider. Tenk en 50/50 fordeling av tallerkenen, der den ene halvparten er fylt med grønnsaker, frukt og bær.
Sist oppdatert mandag 25. november 2019
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook