Rotgrateng

Potetgrateng er en velkjent rett, men hvorfor ikke blande inn rotgrønnsaker i gratengen? Her kan du blande inn det du har av rotgrønnsaker og smake til med det krydderet du liker.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del grønnsaker i tynne skiver med ostehøvel eller en grønnsakskutter (mandolin).
  2. Legg grønnsakene lagvis i en ildfast form. Begynn og avslutt med poteter.
  3. Bland sammen fløte, melk, salt og pepper og hell det over grønnsakene.
  4. Dryss på revet ost og sett formen inn i varm ovn ved 175°C i ca. 45 minutter til grønnsakene er møre og det meste av væsken er trukket inn.
  5. Server gratengen som middag med brød til eller som tilbehør.
  6. Gratengen er et godt alternativ til gratinerte poteter.
Del på Facebook