Salat med stekt spekeskinke

Stekt spekeskinke er nydelig når den får noen minutter i ovnen. Sprø og fin, og helt perfekt i salater - som denne.
20-40 min
2.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 1 båt presset hvitløk
  • 1 ts grov sennep
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts honning
  • 4 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Legg bønnene i bløt dagen før og kok dem i nytt vann i ca. 45 minutter.
  2. Sil av og avkjøl til de skal blandes i salaten. Du kan også kjøpe ferdig kokte hermetiske bønner som du skyller i kaldt vann før bruk.
  3. Legg spekeskinkeskivene på stekeplate med bakepapir og bak i ovnen ved 180 grader C i ca. 5 minutter.
  4. Ta skinken ut og avkjøl.
  5. Skyll salaten, rist av vannet og riv i mindre biter.
  6. Rør hvitløk, sennep, pepper, eddik og honning sammen og pisk inn olje. Smak dressingen til.
  7. Skjær fennikel i tynne strimler.
  8. Bruk en potetskreller til å lage bånd av agurken, eller skjær den i terninger.
  9. Vend grønnsakene, salat, dressing og skinke sammen og smak til med salt og pepper.
  10. Server med godt brød til.

 

Les mer om isberg -salat her

Del på Facebook