Saltbakte beter

Saltbakte beter

Rødbeter, gulbeter og chioggiabeter (eller polkabeter som de også kalles) fortjener å bli brukt mer. Her har vi bakt betene i ovnen på samme måte som med poteter, og resultatet er en sprek liten smårett eller deilig tilbehør til høstens middager.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 gulbete
  • 2 chioggiabete
  • 0,5 kg grovt salt
  • 2 ss rapsolje med sitron
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Vask betene og legg dem på en seng av grovt salt i en ildfast form.Baketiden varierer med størrelsen. Beregn 1 - 1 1/2 time i ovnen på 220°C. Betene er ferdige når de er møre helt igjennom.

Kutt av toppen på betene. Ha over noen dråper olje og finhakket kruspersille.

Server betene som en bakt potet. De passer like godt som et spennende innslag på tapasbordet som til garnityr f.eks. til høstens viltmiddag.

Del på Facebook