Sellerirotterte

Sellerirotpai

En nydelig pai med den smakfulle selleriroten i hovedrollen. Den kan gjerne lages i god tid og den er fin å fryse. Den er enkel å lage. Et supert alternativ for dem som ønsker å spise mer grønt.
Over 60 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180°C.
  2. Tin butterdeigsplatene og legg dem oppå hverandre.
  3. Kjevle dem ut til en sirkel som er så stor at den passer i en rund ildfast paiform på 28 - 30 cm i diameter.
  4. Prikk deigen med en gaffel. Forstek bunnen i ca. 20 minutter på nederste rille. (Legg gjerne på et ark bakepapir og noen erter på bunnen under forsteking slik at ikke deigen blåser seg veldig opp).
  5. Skrell sellerien og skjær den i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin om du har.
  6. Kok skivene i lettsaltet vann til de er knapt møre, 4-5 minutter. Hell av vannet.
  7. Skjær vårløk i tynne skiver.
  8. Visp eggene sammen. Pensle paiskallet med litt av eggeblandingen. Bland resten av eggene med kesam, revet ost (spar litt til toppen), timianblader (spar litt til pynt) og knust hvitløk sammen med sellerirotskivene og vårløken (spar litt vårløk til topping).
  9. Ha blandingen i det forstekte terteskallet og strø på resten av osten.
  10. Stek terten i 20-25 minutter til den er gylden på toppen og egg-  og osteblandingen har stivnet.
  11. Server en frisk salat til.
Del på Facebook