Ingredienser
Sennepsbakt blomkål
Over 60 min
2 av 5 om dagen
Hel bakt blomkål er noe av det beste, og her har vi smurt hodene inn med en sennepsblanding. Raffinert som kjøttfri middag eller som tilbehør.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 225 grader.
- Rens blomkålen for blader, og skjær til stilken i bunnen slik at hodet ligger rett på en bakeplate kledd med bakepapir.
- Del en hvitløkbåt og gni snittflaten på utsiden av blomkålhodene.
- Pisk sammen olje og sennep, og fordel 3/4 av blandingen over blomkålhodene - også på undersiden.
- Sett blomkålhodene på bakeplaten og bak dem til de er møre tvers igjennom - 50 - 60 minutter.
- La hodene hvile i noen minutter.
- Bland sammen hakket bladpersille, revet parmesan og resten av sennepsblandingen. Fordel blandingen på blomkålhodene.
- Server blomkålen i tykke skiver - enten som tilbehør eller som en kjøttfri middag - gjerne med kokte eller stekte poteter til.