Sitronfromasj

Sitronfromasj er en god, gammeldags dessert som fortjener å løftes frem igjen. Enkel å lage og så smaker den himmelsk.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 gelatinplater
  • 0,5 dl vann
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 3 egg
  • revet skall og saft av 1,5 sitron

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 7 minutter. Klem vannet ut og løs gelatinen opp i litt kokende vann.
  2. Pisk kremen halvstiv.
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  4. Vask sitronen godt.Tilsett finrevet sitronskall i eggedosisen.
  5. Hell gelatinen i en tynn stråle i eggedosisen under omrøring. Vend inn pisket krem og sitronsaft.
  6. Smak til om fromasjen er passe søt.
  7. Fyll fromasj i porsjonsglass eller i en glassbolle. Dekk med plast og sett kaldt i minst et par timer eller natten over.
  8. Server fromasjen med strimler av sitronskall eller lime.
Del på Facebook