Sitronfromasj

Sitronfromasj er en god, gammeldags dessert som fortjener å løftes frem igjen. Enkel å lage og så smaker den himmelsk.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 gelatinplater
  • 0,5 dl vann
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 3 egg
  • revet skall og saft av 1,5 sitron

Fremgangsmåte

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 7 minutter. Klem vannet ut og løs gelatinen opp i litt kokende vann.

Pisk kremen halvstiv. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett finrevet sitronskall i eggedosisen.

Hell gelatinen i en tykk stråle i eggedosisen under omrøring. Vend inn pisket krem og sitronsaft. Smak til om fromasjen er passe søt.

Fyll fromasj i porsjonsglass eller i en glassbolle. Dekk med plast og sett kaldt i minst et par timer eller natten over.

Server fromasjen med strimler av sitronskall eller lime.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 36
Legg til på Min side
Del på Facebook