Appelsinsorbet og sitronsorbet

Sitronsorbet

En deilig og frisk sorbet smaker godt som dessert etter et litt tyngre måltid. Den passer også kjempegodt som en hvilerett mellom flere retter. Her har vi laget en variant med sitron, men andre typer frukter kan brukes. Kan like gjerne serveres til jul som til påske.

Ingrediensliste

Ingredienser

  • saften av 5 sitroner - 3 dl
  • 4 ss sukker
  • 50 g finhakket mørk kokesjokolade - ca 4 ss
  • 2 eggehvite

Fremgangsmåte

  1. Bland nypresset sitronsaft med sukker og rør til sukkeret er oppløst.
  2. Sett saften i fryseren, og rør hvert kvartert den første timen under innfrysing.
  3. Stivpisk eggehvitene.
  4. Kjør den fryste saften og stivpisket eggehvite i en blender til passe sorbetkonsistens.
  5. Bland inn finhakket sjokolade.
  6. Server sorbeten straks eller ha massen i formen og sett den tilbake i fryseren.
  7. Ta formen ut en halv times tid før servering slik at sorbeten får tint seg litt.
Del på Facebook