Ingredienser
Fremgangsmåte
- Skjær vekk den tykkeste stilken nederst på kålhodet. Legg hele kålhodet i kokende vann i et par minutter. Avkjøl i kaldt vann. Da er det lett å løsne kålbladene fra hverandre. Det trengs 12-14 blader til å pakke inn fyllet. Skjær vekk den tykkeste delen av stilken på hvert blad. Resten av kålen bruker du i fyllet.
- Stek sopp, løk og hvitløk i en varm panne. Finhakk det du har igjen av kålhodet og ha det i pannen sammen med resten av ingrediensene. Fres alt godt. Rør rundt.
- Bland 2 ss kaldt vann med 1 ss maizennamel og ha i blandingen slik at den tykner litt.
- Rør om og smak til med pepper og litt salt.
- Ha en god spiseskje med fyllet på hvert blad. Pakk sammen kålbladet og fest eventuelt enden med en cocktailpinne eller bruk en hyssing, slik at «dumplingsene» holder fasongen under steking.
- Stek «dumplingsene» på to sider, i en varm panne slik at de får litt farge.
- Server dem nylaget, med ponzusaus eller chilisaus.
I et slikt fyll kan du bruke det du har av grønnsaker. Kjøttdeig og kyllingbiter er også godt i dumplings.