Potettapas servert på hvitt fat

Småpoteter med rosenkålpuré

Puré av rosenkål er kjempegodt! Her har vi lagt en spiseskje med pureen på halve nykokte poteter. Dekorativt og smaksrikt innslag til buffeten eller tapasbordet.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Rosenkålpuré

  • 400 g rosenkål
  • 1 dl vann
  • 20 g smør
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts sukker
  • 1 ss hakket frisk timian
  • smak til med salt og pepper
  • sprøstekt bacon i små terninger

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vannet til potetene. Ha i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter. La de koke til de så vidt er møre - ca. 15 minutter.
  2. Hell av kokevannet og la potetene dampe et par minutter under lokk.
  3. Kok opp rosenkålen i vann under lokk sammen med smør, halvparten av fløten, sukker og timian. La det småkoke i 2 minutter.
  4. Kjør rosenkålen i en foodprosessor til en fin puré. Spe med resten av fløten til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
  5. Server rosenkålpureen på halve poteter og dryss finhakket sprøstekt bacon på.
Del på Facebook